Astroloji Güncel YazılarBilinçaltı ve RegresyonRehberlik ve Şifa, Rüyada Nasıl Talep Edilir?

25 Şubat 2022by dilekyilmaz

Rüyalar

Sandra Ingerman & Hank Wesselman

Rehberlik ve Şifa, Rüyada Nasıl Talep Edilir?

 YENİ bir projeye başlarken veya bazı tavsiyelere ihtiyaç duyduğunuzda, size rehberlik edecek bir rüya dileğinde bulunabilirsiniz. Gece uyumadan önce, rüyanızda size yardımcı olacak tavsiyeler almak istediğinizi ifade edin.

Sandra’nın öğrencilerinden pek çoğu, birlikte çalıştıkları yardımcı ruhlarının ya da daha önce hiç karşılaşmadıkları yeni bir ruhun gece rüyalarına girerek ihtiyaç duydukları tavsiyeleri kendilerine ilettiğini söylemektedir.

Şamanik yolculukta olduğu gibi size rehberlik sağlayan rüyanızı not edin. Bazen bu mesaj gayet nettir, bazen de anlamını kavramak için üzerinde düşünülmesi gerekir. Şamanik yolculukta olduğu gibi, sembol veya mesajın rüyanız için belirttiğiniz niyete nasıl yanıt verdiği üzerinde çalışın.

Rüyalar büyük ikilemleri çözmenize yardım edebilir, fiziksel seviyede dahi şifa sağlayabilirler. Sandra’nın belirttiği üzere bazen rüyalarınız konusunda sabırlı olmamız gerekir; rüyalar her zaman için şifayı doğrudan ve çabucak getirmezler:

1980’lerde büyük ıstıraba yol açan fiziksel bir rahatsızlığım vardı. Doktorların pek çoğu bu acıyla yaşamayı öğrenmem gerektiğini söylüyordu. Ben de yardımcı ruhlarıma gittim ve onlardan yardım istedim. Kendim için başka yolculuklar da yaptım. Pek çok spiritüel bilgi topladım, ama ağrılarımdan yana hiçbir rahatlama olmadı.

                Her gece uyumadan önce iyileştirici bir rüya için niyet ettim, böyle bir rüya dileğinde bulundum. Son derece kararlıydım ve vazgeçmedim. Ve aylar süren ricalarımdan sonra beklediğim rüya nihayet geldi.

              Mavi bir kot pantolon ve gömlek giyen Amerikan Kızılderilisi bir adam kanepemin arkasından çıktı ve hep orada olduğunu söyledi. Sonra bana çok güzel, mavi bir çıngırağı göstermek üzere ilerledi; bu o kadar canlı bir maviydi ki daha önce hayatımda böylesini görmemiştim. Adam, bedenimdeki ağrıyan yeri işaret etti ve “Tam burası ağrıyor,” dedi. Sonra da elindeki çıngırağı oraya doğru salladı ve ağrı, rüyamda diniverdi. Uyandığım zaman ağrım geçmişti ve bir daha da hiç tekrar etmedi. Bu iyileşmeden sonra duyduğum minneti tahmin edebilirsiniz.

             Bu rüyadan beri, fiziksel ya da duygusal bir problem yaşayan insanlara iyileştirici bir rüya dilemeleri konusunda yol gösteriyorum. Buradaki anahtar nokta ısrar ve sebattır. Her gece dilekte bulunmalısınız.

              Benimki gibi kendiliğinden bir iyileşme gösteren ya da ruhlarının kayıp parçalarından bir veya birden fazlasının bedenlerine geri dönüşünü deneyimleyen öğrencilerim şaşırtıcı sayıdadır. Yapmanız gereken sadece iyileştirici bir rüya istemektir.

            Gece yatağınıza gittiğinizde, size şifa ya da rehberlik verebilecek bir rüya görmeye niyet edin. Pek çok öğrencim rüyalarına, şifa vermek üzere yardımcı ruhlarının geldiğini söylüyor, fakat benim rüyamda olduğu gibi daha önce hiç görmediğiniz bir varlığın da yardım etmek üzere gelmesi mümkündür.

Grup Rüyaları

BİR grup, spiritüel bir çalışma yapmak için bir araya geldiğinde farklı katılımcıların, birbiriyle örtüşen ve sadece rüyayı gören kişiyle değil, tüm grupla ilişkili rüyalar görmesi de rastlanan bir durumdur. Katılımcılar bazen tüm grup için mesaj ya da bilgi alabilirler.

Carol Proudfoot-Edgar rüya çalışmalarındaki grup etkileşimini teşvik etmekte ve bir toplulukta rüyaların paylaşımının değerini vurgular:

Verdiğim her seminerde, katılımcılardan rüyalarını not etmelerini ve ertesi sabah, Çember dahilinde (grupla) paylaşmalarını istiyorum. On beş kişiden fazla katılımcının olduğu seminerlerde Rüya Klan’ı grubunu oluşturuyoruz. Bu grupta rüyalarımızı çiziyor ve onlar hakkında konuşuyoruz. Her Rüya Klan’ında bir Rüya Muhafızı oluyor ve o da rüyalar arasındaki benzerlikleri not alıyor. Seminerin son gününde ise tüm Çember’in rüyalarının şema haline getirilmesine, bunların anlaşılıp yorulmasına ağırlık veriliyor.

Rüyalarımızdaki imgeler belirdikçe, bunları rüyalarımızda belirdikleri renklerde çizmek son derece faydalıdır. Çizimler tamamlandığında bunların hangi noktalarda örtüştüğünü görebiliriz.           

            Örneğin, beş katılımcının da rüyasında bir kuş beliriyorsa, bu imgenin gruba verdiği mesaj üzerinde tartışır veya bu yönde bir şamanik yolculuk yaparız. Bir keresinde Montana’da seminer veriyordum ve civarda da bölge yerlileri için kutsal mağaralar vardı. Gruptan üç kişi de rüyasında bu mağaraları görünce, mağaraları fiilen ziyaret etmeye karar verdik. Şamanik yolculuk vasıtasıyla da orada yaşayan ataların ruhlarından çok önemli mesajlar aldık.

        Rüyalarımızı çemberde paylaşmakla, bize hem birey hem de grup bazında yaptığımız çalışmalar gösterilmiş olur. Rüyalarımız, bizlerle iletişim kuran, bize rehberlik eden, bilgi veren, bizden bir şeyler rica eden ruhların başlıca vasıtasıdır. Rüya çizimleri, daha uzun süreli seminerlerden sonra da katılımcıların erişiminde olan basılı materyalin bir parçası olur. Katılımcılar, yolculukları da günlük tutar gibi kaydederler ve bu yolculukların hayatımızı zaman içinde nasıl etkilediğini görmek için üzerlerinde düşünürüz.

            Bu rüya çalışmasını evde de yapmaları yönünde katılımcıları teşvik ediyorum.

          Ayrıca toplandığımız bölgeye özgü doğal materyallerle “rüya toplayıcı” da yapıyoruz. Rüyalar başka bir dünyaya açılan geçitlerdir ve rüya toplayıcısı da kapıdır. Rüya toplayıcı, Doğa’daki şeylerden yapılır ve rüya dünyaya açılan kapıyı temsilen bir çemberi vardır. Sonrasında bunlar rüya gören kişinin yakınına yerleştirilir ve kişi ile rüya ruhlarını karşılıklı bir işbirliğine çekmek için kullanılır.

Egzersiz: Kendi Rüya Toplayıcınızı Yapmak

CAROL Proudfoot-Edgar, her bireyin kendi yaptığı rüya toplayıcının, gördüğü rüyaların gücünü arttırdığını ve bu gözlemin de kendisini çok etkilediğini belirtmektedir. Sizin de kendi rüya toplayıcınızı yapmanız son derece değerli olabilir. Malzemeleri çevreden veya evinizden bulabilirsiniz. Örneğin, aralarına kuş tüyleri koyarak ağaç dallarını birbirlerine bağlayabilirsiniz ya da bir parça odunun çevresine biraz ip sarabilirsiniz. Burada ip, etrafı ağaçlıklı ve rüya dünyasını size çekecek bir yolu temsil edebilir.

Rüya toplayıcınızı bir ay, bir yıl gibi bir süre kullanmaya çalışın ve geceleri, rüya dünyanızın daha aktif ve canlı bir hale gelip gelmediğini gözleyin. Rüyalarınızı not etmeniz çok önemlidir ve bazılarımız için rüyalarımızı çizmek de faydalıdır, çünkü imgelerin dünyası bizlerle kelimelerin yapmadığı bir şekilde konuşurlar. Düş-zamanın’dan edindiğiniz öğretileri takip etmeye istekli olmak da önemlidir; aksi halde siz uygun şekilde karşılık vermeye hazır olana kadar bu geçit kapanabilir.

Gece Rüyalarını Yorumlamak

PEK ÇOK terapist, rüyaların sembolik yorumunu öğrenmek için yıllardan beri çalışmaktadır. Rüyalarınızı yazabilir veya onları çizebilirsiniz ve anlamları yine de muğlak kalabilir. Şamanik uygulayıcılar ise rüyanın anlamını sormak üzere bir güç hayvanına ya da öğretmene yolculuk yapmanın, bu çalışmanın çok önemli bir bölümünü oluşturduğunu saptamışlardır. Sandra’nın önerisine göre, böyle yolculuklardan biri de Rüyalar Diyarı’na yapılandır:

Yıllar önce, olağan dışı gerçeklik dahilinde, Rüyalar Diyarı denen bir bölge keşfetmiştim. Burası, sembollerin yorumunu öğrenmek için daha önce görmüş olduğunuz bir rüyaya dalabileceğiniz, harikulade bir yerdi.

   Başlangıç için, üzerinde çalışmak istediğiniz bir rüyanızı düşünün ve bir güç hayvanından ya da öğretmenden sizi Rüyalar Diyarı’na götürmesini isteyin. Orada, rüyanızın anlamını ve içerdiği önemli unsurları anlamanıza yardım edecek bir rehber bulacaksınız.

Tom Cowan da bir rüyanın anlamını çözmek için kullanılacak bir diğer yol olarak grup enerjisinin kullanımını önermektedir:

Psikiyatrist Montague Ullman tarafından geliştirilen bir rüya çalışması, rüyaların değerlendirilmesi ve yorumlanması amacıyla otuz yıldan beri kullanılmaktadır. Ben de davul çalınan çemberleri ve diğer şamanik grupları dahil ederek 1980’lerden itibaren bu işlemin şamanik bir adaptasyonunu oluşturdum.

Burada kişi ilk önce rüyasını anlatır. Diğerleri de not alırlar. Not alınmasının iki sebebi vardır: 1) Rüyanın anahtar yönlerinin hatırlanmasına yardım eder. 2) Anlatıcının hızını yavaşlatır, bu da rüyanın unsurlarının herkesin bilincinde yer etmesi için zaman yaratır.

     Gruptakiler, anlatıcıya bazı netleştirici sorular sorarlar. Bu sorular, diğerlerinin de rüyayı net bir şekilde “görmelerine” yardım eder. Bu sorulara bazı örnekler verirsek: O “kalabalık” odada sence kaş kişi vardı? Rüyanda nasıl bir caddede yürüyordun? Rüyandaki adam/kadın/çocuk nasıl görünüyordu?

       Netleştirici sorular “yorum gerektiren nitelikte” olmamalıdır. Örneğin: “Kalabalık oda sence ne anlama geliyor? O gördüğün adam sana tanıdığın birini hatırlatıyor olabilir mi? Annenle olan ilişkin nasıl?” Yapılan çalışmanın bu aşamasında gruptakilerin, rüyayı gören kişinin rüyasını nasıl yorumladığını bilmeleri gerekmez. Rüyayı gören kişiden gelecek bu tip yorumlar, gruptakilerin yorumlarını gölgeleyecek ve kafalarını karıştıracaktır. Yapılan çalışmanın amacı da zaten rüyayı yorumlamanın yolarını bulmaktır; dolayısıyla rüyayı gören kişi de rüyasının anlamı konusunda emin değildir.

Sonrasında gruptaki herkes, bu rüya sanki kendisininmiş gibi rüyaya yolculuk yapar. Dolayısıyla eğer kişi rüyasında annesini görmüşse, yolculuk yapan herkes de o kişininkini değil, kendi annesini görmelidir. Bu şekilde rüya her katılımcı için kişisel bir nitelik kazanır. Yolculuk sırasında kişiler, rüyadaki her şey ve herkesle konuşabilirler; çünkü bunların hepsi bilinçlidir ve iletişim kurabilirler.

      Örneğin, rüyada yer alan unsurlara niçin rüyada oldukları sorulabilir. Sonrasında neler olduğunu görmek için rüya, orijinalinden ileri bir aşamaya götürülebilir. Aynı şekilde rüyayı şekillendiren hadiselere de yolculuk yapılarak öncesinde neler olduğu görülebilir. Eğer rüyanın görünümü, yer aldığı sahne, orijinalinden tamamen farklı bir hal alırsa bunda hiçbir sorun yoktur. Rüyalar canlıdır ve şamanik yolculuk sırasında daha da canlı bir hal alırlar.

Sonrasında herkes kendi yolculuğunu anlatır ve ondan, rüyayı asıl gören kişininkine değil de kendi kişisel rüyasına dayalıymış gibi bahseder. Bu, rüyayı gören kişiyi “güvende” hissettirmek için önemlidir. Başka bir ifadeyle; hiç kimse, rüyayı asıl gören kişiye rüyasının ne anlama geldiğini söylemez. Burada hiç kimse psikiyatr ya da psikoterapist rolü takınmaz. Herkes, bu rüya ve yolculuğun kendisi için ne ifade ettiğinden bahseder, bu yaklaşımla konuşur. Ancak asıl rüyayı gören kişi, rüyanın diğerleri için yaptığı farklı açılımları dinledikçe olası yorumları da görmeye başlar. Bu yorum çeşitliliği dahilinde, rüyayı gören akla uygun gelen anlamları bulacaktır. Rüyanın ne anlama geldiğini en iyi rüyayı gören kişi bilir. Yapılan çalışma, bu ilkeye saygı göstermektedir.

      Rüya için yapılan tüm yolculuklar anlatıldıktan sonra, orijinal rüyayı gören kişi (o da kendi rüyası için yolculuk yapmıştır) rüyanın neyle ilgili olduğuna dair kendi düşüncelerini paylaşır. Burada hem kendi şamanik yolculuğunda olup bitenleri, hem de gruptakilerin yolculuklarında ortaya çıkan olasılıkları dayanak alır.

 

Kabuslar Üzerinde Çalışma Yapmak

YERLİ geleneklerdeki halklar kabusları, büyük trajedi ve zorlukları içeren rüyaları son derece ciddiye alırlar. Bu tip bir rüyayla çalışmanın bir yolu arkadaşlarınızdan, yakınlarınızdan oluşan bir grup toplayarak rüyanızı tüm detaylarıyla, hiçbir şeyi atlamadan onlara anlatmaktır. Sonrasında ise arkadaşlarınızdan bunu bir drama şeklinde canlandırmalarını isteyebilirsiniz. Şamanik yola göre, rüya bir kez bu şekilde canlandırıldıktan sonra işi bitmiş, kehanet gerçekleşmiş ve hedefe ulaşılmış olmaktadır.

Örneğin, evinizin yandığı bir rüya gördüyseniz arkadaş çemberinizle, evinizi temsilen, kağıttan/kartondan minyatür bir ev yapabilirsiniz. Sonrasında ise birisi kibriti yakar. Gruptan bazıları olay yerine gelen itfaiye vb. ekibini canlandırır. Ateşin üzerine su serper. Siz de bir kenarda durur, tüm duygularınızı hisseder ve evinizi yanarken gördüğünüzde söyleyeceğiniz her şeyi yüksek sesle söylersiniz. Ateş söndüğünde derin bir rahatlamayla iç geçirirsiniz. Artık sona ermiştir ve bu kehanet rüyasının gerçekleşeceğine, gündeme geleceğine, gerçek evinizin yanacağına dair kaygı duymanıza gerek kalmaz.

Şifalandırıcı Kabus

EĞER ciddi bir hastalıkla, bağımlılık, ıstırap ya da dertle mücadele ediyorsanız bu durumla rüyalarınızda bir kabus şeklinde karşılaşabilirsiniz. Bu deneyim en hafif tabirle rahatsız edici, en ağır ifadeyle de muazzam derecede korkutucu olabilir. Ancak şamanik yaklaşım, bu tür rüyaların gerçek mesajının ne olabileceğini anlamaya, araştırmaya yönelik bir bakış açısına sevk eder. Kendi iyileşme sürecimizde aktif rol oynamamıza da olanak yaratır. Yaptığınız yolculukta hastalığınızın ya da sıkıntınızın ruhuyla -örneğin Kutsal Bahçe’nizde- buluşarak ve doğrudan yüzleşerek durumu tersine de çevirebilirsiniz. Bu durum, iyileştirici bir rüya olarak kendiliğinden de meydana gelebilir.

Hank de bir sorunu, son derece güçlü ve canlı bir rüya aracılığıyla çözenlerden biridir:

Yaklaşık kırk yıl önce, Afrika’dayken gördüğüm bir kabusu hatırlıyorum. Son derece canlı bir rüyaydı. Sığ bir nehrin kıyısında geziniyor ve fosiller arıyordum. Nehrin kenarları yüksekte kalıyordu ve etraf ormanlıktı. Bir bilim adamı olarak yaptığım zaten fosil aramaktır, dolayısıyla bu durum bana yabancı değildi. Yoğun bir şekilde çalışıyor ve ilerliyordum; dizlerime kadar çamurlu suya girmiştim. Birden köşeyi döndüm ve bir timsahla burun buruna geldim. Gerçekten çok büyüktü ve bana da çok yakındı.

        Bir anlık bir tereddütten sonra timsah bana yaklaşmaya başladı. Ben de elbette ki paniğe kapıldım ve nehirden çıkıp, yüksekte kalan kıyıya tırmanmaya gayret ettim. Ancak yapışkan, kahverengi balçık hareketimi engelledi. Timsah neredeyse tepemdeydi. Oradan belki de çıkamayacağımı bilmenin şoku sonra olacakları tetikledi.

      Fiziksel bedenim uyumaya devam ederken, rüyamın içinde “uyandım”. Bunun anlamı lüsid (berrak) rüya görme evresine geçtiğimdi. Ve tüm senaryonun -Afrika’daki nehir, balçık, timsah- bir rüya olduğunu fark ettim. Bu anlayışla, kendi etrafımda döndüm, elimi yukarı kaldırarak dev timsaha işaret ettim ve “Dur!” diye bağırdım. Timsah, bana bir kol boyu mesafe kala durdu.

                        Sarı gözlerinin içine baktım ve neden beni takip ettiğini öğrenmek istedim. Anında telepatik bir yanıt geldi: “Ben senin tütün bağımlılığınım.” Donmuş bir şekilde hayvana bakakaldım ve hayvanın etrafını saran kahverengi balçığın, tıpkı pipolarımdan temizlediğim katrana benzediğini fark ettim. Birdenbire timsahtan yayılan tütün kokusunu aldım.

             O sırada beklenmedik bir şey oldu. Timsah şeklini değiştirerek, bir nevi başkalaşım geçirerek avcıdan, bir dosta dönüştü. Şimdi daha ziyade bir ev ya da sirk hayvanı gibi görünüyordu. Fakat artık çok geçti. Ben onun gerçekte ne olduğunu görmüştüm. Azmim ortaya çıktı; büyük bir kararlılık ve otoriteyle ona bağırdım: “Burada, dışarıda kalacaksın! Artık hayatımda sana ihtiyaç yok!” ve timsah anında ortadan kayboldu.

Bu, sigarayı bırakma mücadelemdeki dönüm noktası oldu. O günden sonra bir tek sigara dahi içmedim ve timsahlara da bir daha asla aynı şekilde bakmadım. Şamanın bakış açısından değerlendirirsek, ben rüya aleminde bağımlılığımın ruhu ile karşılaşmıştım; onunla savaşmış ve kazanmıştım. Bana bir dost gibi görünmeye çalışmasına rağmen onun gerçek yüzünü görmüş, kararlı ve sebatkar durmuştum. O rüyadan beri hiç tütün kullanmadım.

 Belki tuhaf bir rüya. Belki de değil. Eğer bir bağımlılıkla ya da hastalıkla uğraşıyorsanız ve rüyalarınız yoluyla hala çözüm bulamadıysanız, bu sorunun ruhuna nasıl yolculuk edeceğinize yönelik bazı tavsiyelerimiz olabilir. Şamanik davul sesi içeren CD’yi dinlerken içsel mekanınıza ya da Kutsal Bahçe’nize gidin ve gevşeme pratiği yapın. Bu harikulade yerin dinginliğini hissedin. Sizi sakinleştirmesine izin verin.

Kendinizi sakinlemiş hissettiğinizde ise en güçlü yardımcı ruhlarınıza gelmeleri için çağrıda bulunun. Eğer yardımcı ruhlarınızın kimler olduğundan emin değilseniz öncelikle onları bulmak için yolculuk yapmalısınız. Yardımcı ruhlarınız geldiği zaman, hastalığınızın ruhuyla yüzleşmeyi planladığınızı ve bunun için de onların desteğine ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Bu tip şeylerin üstesinden tek başımıza gelmemiz gerekmez; istenen de bu değildir zaten. Dolayısıyla size enerji ve güç vermelerini, korumalarını ve destek olmalarını isteyin.

Kendinizi enerjiyle dolu hissettiğinizde bahçenizin kenarında, sizin kişisel sığınağınızdan ayrı ve aşağıda bulunan, ağaçlık, yeşillik ya da yapraklarla kaplı bir yere giden bir keçiyolu bulun. Burası sizin savaş alanınız olacaktır. Yardımcılarınızdan size eşlik etmelerini isteyin ve oraya gidin. Siz ve yardımcı ruhlarınız, hastalığınızın/bağımlılığınızın ruhuyla burada yüzleşeceksiniz.

Hank, rüyanızdaki her şeyi ne kadar canlı bir şekilde imgelerseniz, hastalık veya bağımlılığınızla yapacağınız savaşımın da o denli güçlü olacağını vurgular:

 

Bu arazide çekim duyduğunuz bir nokta, avantajlı bir yer ya da üzerine çıkınca yüksekte durabileceğiniz üstü düz bir kaya parçası saptayın. Burada durun ve hastalığın/bağımlılığın ruhunu çağırın. Burada, bu dünyada fiziksel yönü olan her şeyin -hastalıklar da dahil- o tarafta da bir rüya yönü olduğunu unutmayın.

   Hastalığınızın/bağımlılığınızın spiritüel yönü ortaya çıktığında onu yakından gözlemleyin. Nedir bu? Nasıl görünüyor? Korkutucu mu görünüyor? Dostça mı? Yardımcı ruhlarınızın sizinle, yanınızda olduğunu unutmayın, korkacak bir şey yok. Güvendesiniz ve hastalığınızın/bağımlılığınızın seyrini tersine çevirmek üzeresiniz.

                        Onunla kısa bir konuşma yapın -benim timsahla yaptığım gibi- ama çekici ya da dostane bir forma bürünürse de kanmayın. O, iyi biri değildir. Sizinle temas halinde olmasını istediğiniz biri değildir. Yardımcı ruhlarınızı ve sizi nasıl güçle, enerjiyle doldurduklarını düşünün. İçsel idarecinizin, içsel şefinizin ortaya çıkmasına izin verin.

Tüm gücünüzü toplayın ve hastalığın ruhuyla yüzleşin. Sizi bırakmasını emredin ona. Perişan olduğunu, yere serilip mağlup düştüğünü ve sonsuza dek hayatınızdan çekip gittiğini zihin gözünüzle görün. Eğer herhangi bir direnç varsa, ruhsal yardımcılarınızdan sizin için spiritüel bir güç gösterisinde bulunmalarını isteyin; bunu yapacaklardır. Size destek vermek için ummadığınız birilerinin çıkıp gelmesine şaşırmayın. Eğer hastalığınızın ruhu size kendisini bir timsah, ejderha vb. şekilde göstermeyi seçerse yeni müttefikiniz Aziz George ve hatta ışıktan kılıcıyla Koruyucu Melek Michael bile olabilir.

          Bu, timsah ya da ejderhaların kötü olduğu anlamına gelmez. Sadece hastalığınızın sizin karşınıza çıkmak için seçtiği bir formdur. Başınızdaki sıkıntının ruhu size her surette görünebilir. Bu kutsal bir varlık, bir aziz, peygamber ve hatta melek de olabilir. Size düşen, bu şeklin arkasını, onun gerçekte ne olduğunu görmek, güçlü ve kararlı durmaktır.

            Hastalık ruhu ortadan kalktığında bahçenizdeki patikaya geri dönün. Daha farklı görünen bir şeyler var mı? Koruyucularınızdan size katılmalarını isteyin ve onlarla konuşun. Duyduğunuz minneti onlara ifade edin ve hastalığın izleri bedeninizi terk edene kadar yanınızda kalmalarını isteyin.

                        Bu şifa dinamiğinin dikkate alınması gereken bir yönü daha vardır. Bahçenize yaptığınız bu yolculuğu bilinçaltı beden-ruhunuz aracılığıyla yaparsınız ve o da tezahür eden her şeye tanıklık eder, ancak her şeyi bire bir olarak alır. Dolayısıyla hala bahçenizdeyken beden-ruhunuza doğrudan hitap edin ve nazik, bilge bir yönetici çalışanlarıyla, hizmetkarlarıyla nasıl konuşursa o şekilde konuşun. Bedeninize ihtiyaç duyduğu ya da istediği bir şey olup olmadığını sorun. Bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. En sevdiğiniz kafede bir espresso olabilir bu, sevgilinize uzun uzun sarılmak, en sevdiğiniz plajda yüzmek ve hatta bir kâse dondurma olabilir.

         Bir düşünce formu oluşturmak için zihinsel ego-ruhunuzu kullanın. Beden ruhunuz sizden her ne istediyse onu bahçenizde sunmak üzere imgeleminizi devreye sokun ve bahçenizde sunun. Acele etmeyin ve bu deneyimin tadının çıkarılmasına izin verin. Beden-ruhunuz gerçeklik ile illüzyon arasında ayrım yapmaz, bunu unutmayın. Bedenin açısından, o anda yaşadığınız vizyoner deneyim gerçektir, dolayısıyla onun için düşünce formu şeklinde yarattığınız armağan da öyledir.

            Bu aktif rüya görmedir ya da Jung’un tabiriyle “aktif imgeleme”.

      Sonrasında, beden ruhunuz mutluluk içinde ışıldarken ona, eski tahrip olmuş yapısının yerine enerjetik matrisinizi/düzeninizi yeniden yapılandırmaya başlaması talimatını verin. Beden-ruhunuzun temel işlevlerinden birisi de (tıpkı bilgisayarın hard-diski gibi) hafızadır. Beden ruhunuz, enerjetik matrisinizin herhangi bir bozulma ya da yıkım meydana gelmeden önceki orijinal halini hatırlayarak enerji alanını buna göre çalıştırabilir ve hastalık girişimleri ortadan kalkar. Orijinal yapı onarılırken içsel şifacınız daha net bir görev tanımıyla, bir kez daha işe girişecek ve sağlığınız düzelecektir. Şamanik yolculuk metodunu bu şekilde kullanarak içsel şifacınıza, yardımcı ruhlarınızdan yana enerji ve destek sağlayabileceğiniz gibi güçlü bir amaç hissi de aşılamış olursunuz. Bunun farkında olarak, düzenli periyotlarla tekrar ettiğiniz ve verdiğiniz şifa komutuyla güçlendirdiğiniz bir şifa meditasyonunu benimseyebilirsiniz.

 

Rüyalarınızda ve yolculuklarınızda görünen pek çok şey şifa kaynağı olabilir. Hank bir öğrencisinin yolculuğunu bizlerle sıkça paylaşma gereği duymaktadır. Bu anekdot, şamanik yolculuk çalışmasının ne denli dönüştürücü olabileceği ve Orta Alem’deki Kutsal Bahçe’nin bir güç ve şifa alanı olarak nasıl kullanılabileceği konusunda çok özel bir örnektir:

 

Yıllar önce Sacramento, California’da verdiğim bir seminerde ellili yaşlarının başında olduğunu tahmin ettiğim bir kadın ara verdiğimizde yanıma yaklaştı ve yaptığı yolculuğu benimle özel olarak paylaşıp paylaşamayacağını sordu. Kadının Kutsal Bahçesi zihninde çok özel ve özgün bir yere sahipti. Kutsal Bahçesine şamanik yolculuk yapmıştı ve yolculuktan döndüğünde son derece tedirgin görünüyordu, neredeyse ağlamak üzereydi.

      Bu yer çocukluğundan beri özel, içsel mekanıydı ve orada hayali arkadaşlarıyla gündüz-rüyası nevi maceralar yaşıyordu. Anlattığına göre burası bir İngiliz bahçesine ya da parkına benziyordu, çiçek tarhlarıyla ve ağaçlıklı alanlarla doluydu. Bir de samandan çok şirin bir kulübe vardı; orada oyuncak ayısıyla ve diğer doldurulmuş hayvanlarıyla (ki burada hepsi canlıydı) birlikte çay partileri yapıyordu.

      Kutsal Bahçesine yaptığı bu son yolculukta ise bu güzelim yeri hiç de hatırladığı gibi bulmamıştı. Her yer dikenli, hiç de dostane görünmeyen yabani otlarla, sarmaşıklarla dolmuştu. Bunlar her yerde ağaçları boğuyor ve burayı o denli güzel kılan her şeyin üzerini bir battaniye gibi kaplıyorlardı. Kadın onları gördüğünde dahi aktif olarak büyümeye devam ediyorlardı. Kadının anlattıklarını dinlerken üst-ruhumdan/ruh öğretmenimden zihnime aktarım şeklinde bir mesaj düştü. Bir dürtü; cesaretimi topladım ve kadına kanser olup olmadığını sordum.

         Kadın, sezgilerimi kocaman açılmış gözlerle onayladı. Kısa süre önce kendisine bu korkunç hastalığın teşhisinin konduğunu, hastalığın çabuk yayılan ve tehlikeli bir tabiatta olduğunu söyledi. Hala inkar aşamasındaydı ve sadece kocası (elbette bir de doktoru) bu durumu biliyordu.

        Şamanik açıdan bakıldığında, bahçesindeki yabani otların ve sarmaşıkların aşırı büyümesi kadının bedenindeki kontrol dışı hücre-bölünmesini sembolize ediyordu. (Unutmayın, bu bahçedeki her şey sizin ya da hayat deneyimlerinizin sembolik bir yanıdır.) Ona bir başka soru daha sordum ve kadının verdiği yanıt şüphelerimi teyit etti. Arka arkaya yaşadığı kayıplar kadının bünyesinde derin bir ahenksizlik, düzensizlik durumu yaratmıştı. Gözlerinde gittikçe büyüyen bir korku ifadesiyle “Ne yapmalıyım peki?” diye sordu.

“Evet,” dedim rahatlatıcı, güven veren bir gülümsemeyle, “doğru insana geldin. Metafiziksel palanı iyice bileyerek ve bahçene geri dönüp tüm o yabani otları, sarmaşıkları keserek başlayabilirsin işe. Ya da benim gibi yaparsın. Ben New York’ta doğdum ve bir apartman dairesinde büyüdüm. Saksı çiçekleriyle aram iyiydi, ama doğadaki yeşillik alanlar ve bitkiler konusunda ne yapacağımı pek bilmem. O yüzden kendi bahçemde ne zaman büyük bir çalışma yapılması gerekse, bana yardım etmeleri için usta bahçıvanları davet ederim.”

       Aynı şeyi yapmasını ve tüm o sarmaşıkları, yabani otları budamaları için bir grup ruh-bahçıvanı bahçesine davet etmesini tavsiye ettiğimde beni kahkahayla onayladı. Ve kahkahası da iyileşme sürecinin başladığı an oldu. Daha sonraki şamanik yolculuklarında tavsiyemi uyguladı; hafta sonunda düzenlediğimiz bu seminerin sonu geldiğinde o ve bahçıvanları hala kesip buduyorlardı. Sarmaşıklar, yabani otlar da hala büyümeye devam ediyorlardı ve zar zor küçük bir açıklık ortaya çıkmıştı.

     Bunun üzerine, bahçesine -uygun zamanlarda- günde en az iki kez gitmesini, ruh-bahçıvanlarıyla birlikte kesip budamaya devam etmesini tavsiye ettim. Benim tavsiyeme uydu, yardımcı ruhlarını da davet ederek günde iki kez, pazar günleri de üç kez bahçesini ziyaret etti (kemoterapi programına ilaveten).

Birkaç ay sonra ondan bir mektup aldım. Haberle iyiydi. O ve yardımcı ruhları tüm yabani otları ortadan kaldırmayı nihayet başarmışlardı. Bu zararlı otlardan yana en küçük bir iz, filiz, sürgün kalmamıştı geride. Normal olarak, onkoloğuna yaptığı bir sonraki ziyarette de bünyesinin kanserden tamamen temizlendiği tespit edilmişti. Bildiğim kadarıyla son on iki yıldır da kendisi gayet sağlıklı.

 

Bir Rüya Olarak Hayatınız

ŞİMDİYE kadar şamanik yolculuğun rüya yönü üzerinde durduk, gece görülen rüyalar üzerinde bireysel olarak ve grup halinde, kolektif seviyede nasıl çalışacağımızı gördük. Öte yandan, günlük hayatımıza da bir rüya gözüyle bakabiliriz.

José Stevens tüm dünyadaki şamanların, rüya görmenin kendi gerçekliklerinde merkezi bir yer tuttuğuna inandıklarını belirterek, rüyalarla çalışma prensiplerinin hayatın içinde yol alırken nasıl kullanılacağını aktarır:

Şamanlar dünyayı bir rüya olarak görürler ve rüya görme sanatını, gerçekliğin sonsuz halleri arasında yol almak için ustalaşılması gereken bir vasıta olarak kabul ederler. Rüya görmenin detayları kültürden kültüre, şamandan şamana değişse de rüya görmeye yönelik genel anlayış tutarlılık içindedir. Şamanlar tüm alemlerin, dünyaların rüyalardan ibaret olduğuna ve bu rüyaların da rüyayı gören kişi tarafından şekillendirilebileceğine, değiştirilebileceğine, yeniden görülebileceğine, bir deniz gibi baştan başa kat edilebileceğine, aralarında geçiş yapılabileceğine inanırlar. Ayrıca, rüyayı gören kişi, kendisini rüyada görmekte ve kendisi de rüya tarafından rüya olarak görülmektedir. Günümüzün ana akım anlayışı dünyayı sabit, durağan bir gerçeklik olarak algılamaktadır; ancak şamanın dünya algısı çok daha esnek ve iyimserdir. Şamana göre herkes kolektif olarak rüya gördüğü için, her birey farkındalık ve irade yoluyla rüyayı değiştirebilir. Bu anlayış rahatlıkla hareket edebilmesi, büyük bir özgürlük içinde olması, girişimine sonuç alacağından emin bir şekilde, yürekten niyet edebilmesi için şamana serbestlik tanır.

Belki de insanın önündeki en büyük engel ya da düşman, kişinin harici şartlar nedeniyle kurban konumuna ya da kaderin tuzağına düştüğüne dair inançtır. Bu, doğası gereği tüm gücün ve enerjinin harici güçler üzerine projekte edildiği, müsamaha edilemez bir zayıflığın kabulüdür. Bir şaman, oldukça feci sonuçlar doğuracağını bildiği için asla böyle bir tutum takınmayı göze alamaz. Bu nedenle şamanlar rüya görme sanatı üzerinde çalışırlar. Bu aynı zamanda başkalarına imkansız görünen şeyleri gerçekleştirmek amacıyla kolektif rüyayı etkileme sanatıdır.

Bu son derece güçlü yaklaşımı hayatınıza adapte etmek için elbette ki bir şaman olmanız gerekmez. Ancak şamanların rüya anlayışı üzerinde çalışmanız sizin açınızdan oldukça faydalıdır; çünkü bu anlayış size ana akım, hakim düşüncelerin sağlayamayacağı ölçüde özgürlük kazandıracaktır. Aşağıda rüya ile ilgili olarak faydalı bulacağınızı düşündüğümüz bazı şamanik kavramlar yer almaktadır:

 

  • Hayatın tamamı bir rüyalar silsilesidir; bu rüyalardan bazıları diğerlerine göre daha yoğun, katı, daha somuttur. Eviniz ve arabanız yüksek yoğunlukta olan rüyalardır, öte yandan lotoyu kazanmak yönündeki rüyalarınızın ve hayallerinizin yoğunluğu düşüktür, bunlar fiziksel bir form alabilirler de alamayabilirler de. Eviniz veya arabanız kolektif rüya olma niteliğine daha çok sahiptirler çünkü komşularınız da bir evinizin olduğu rüyayı görmektedirler. Ancak lotoyu kazandığınıza dair bir rüyaları yoktur, dolayısıyla bu daha ziyade kişisel bir rüya, size mahsus bir düştür. Yeterince istek olduğu, bu yönde niyet edilip yeterince odaklanıldığı bazı durumlarda kişisel bir rüya kolektif bir rüya haline gelecektir; işin aslı bu her daim olmaktadır.

 

  • Şamanik açıdan ifade edersek, rüyalar bir iki kategoriye sığmayacak denli çok işleve sahiptirler. Rüyalar iletişimin ana arterleridir; bunlar aracılığıyla gerçekliğin tüm seviyelerinde pek çok bilgi değişimi olur ve bu bilgiler işlenir. Evrenin her yanından gelen bu bilgiler, kainattaki çok büyük mesafelerde yol almayı mümkün kılan ve her şeyi diğer her şeyle bağlantı halinde tutan “solucan delikleri” ya da “geçitler” aracılığıyla dolaşırlar. Rüya gördüğünüzde bu solucan deliklerini kullanmış olursunuz.

 

  • Rüyalar günlük kişiliğinizle ruhunuz arasında bağ kurar ve ruh sizin esasınız, özünüz olarak tanımlanır. Rüya görmek bedeninizin deneyimini ruha taşır; ruhunuzun rehberliğini beden-kişiliğe aktarır. Yardımcılarınız ve ruhsal rehberleriniz, plan ve vizyonlara destek vermek amacıyla rüyalar üzerinde tesirde bulunabilirler. Rüyalar, zaman ve mekan bakımından ayrı insanları da bir araya getirir. Şu anda veya hiçbir zaman fiziksel formu olmayan varlıklarla dost olmanıza, çok uzaklardaki arkadaşlarla iletişim kurmanıza, başka zaman ve olasılıklardaki kişilikleriniz ile bilgi alışverişinde bulunmanıza olanak sağlarlar. Bir rüya aracılığıyla, bu hayatınızdaki gelecekte yaşayan “kendinizden” ya da bir başka hayatınızdaki gelecekte yaşayan “kendinizden” yardım alabilirsiniz.

 

  • Geçmiş hayatlarınızdaki “kendinize” de yardım gönderebilirsiniz. Rüya aracılığıyla benliğinizin kayıp parçalarını geri getirebilir ya da başka bir rüya ile geçici bir süre için yanlış bir yerde konumlanmış olanları eski haline döndürebilirsiniz. Aslında, ruhun kayıp parçalarının geri getirilmesini mümkün kılan şey bilinçli rüya görmedir.

 

  • Rüyalar; bilincin, sembollerin diliyle projeksiyonudur. Şamanik yolculukta olduğu gibi rüyalarınızda algıladığınız sembollerle nasıl çalışacağınızı ve bunları nasıl yorumlayacağınızı öğrenmek çok önemlidir. Sembolleri ne kadar iyi anlarsanız, rüya aracılığıyla bilgi alış verişini de o kadar iyi yaparsınız. Fakat en iyi koşullar altında bile bazı rüyalar bilgi aktarmakta başarısız olurlar çünkü kullanılan semboller muğlaktır veya anlaşılmazlar. Aynı rüyayı tekrar tekrar görmenizin veya benzer temalı ancak farklı koşulları içeren rüyalar görmenizin nedeni de budur. Bunlar sizin ruh-benliğiniz/üst-ruhunuz tarafından, bu defa iletişimin doğru kurulacağı umuduyla tekrar tekrar gönderilmektedir.

 

  • Rüyalarınızdaki semboller, bilincinizin alfabesidir ve dikkat çekmede bir mıknatıs denli hünerlidirler. Bu semboller imgelerle düşünme sanatıdır; enerjinin aktığı damarlardır; duyguların lisanı ve bilginin çoklu seviyelerde taşındığı vasıtalardır. Rüya sembolleri, benzer ritim ve frekanslardaki şeyleri bir araya çekerler; ikilemleri, paradoksları birleştirip uzlaştırır, algıları şekillendirip saptarlar ve tüm kainat boyunca kullanılırlar. Semboller, tıpkı o kadim ifadenin “yukarısı nasılsa aşağısı da öyledir; içerisi nasılsa dışarısı da öyledir” dediği gibi, fiziksel olanla spiritüel olanı birleştirir.

 

  • Semboller zaman içinde güncelliklerini yitirebilir, eskiyebilirler. Dolayısıyla değişen teknolojiler, moda veya geleneklerle birlikte yeni semboller de ortaya çıkabilir. Örneğin yaşlı bir adam ya da kadının elinde bir tutam parşömen kağıdı varsa, bu sembolün yerini Ruh’tan size mesaj ileten bir bilgisayar veya cep telefonu alabilir.

Semboller, sizin ruh benliğinizin kullandığı lisandır ve ortalama bir insan için büyük oranda bilinç-altı zihinle sınırlıdırlar. Şamanlar, bilinçaltının sorumluluğunu üstlenerek onu bilinçli kılmaya önem verirler; bu nedenle sembolleri şekillendirip yönetmeyi ve faydalı şekilde kullanmayı öğrenirler. Örneğin şaman, kartal ruhu ile temasa geçebilir ve bir seremonideki özel bir an sırasında, havada gerçek bir kartalın uçması yönünde bir ayarlama yapabilir. Orada bulunan herkes kartalı görmek için hayretler içinde gökyüzüne bakarken şaman o kartalın rüyanın bir parçası olduğunu, hem kendisinin hem de Ruh’un bu hadiseyi düşlediğini, bunun rüyasını gördüğünü bilir.

Egzersiz: Hayatınızı Bir Rüya Olarak Görmek

JOSÉ Stevens, uyanık olduğumuz saatlerde çevremize bakıp her şeyi bir rüya sembolü olarak görme pratiği yapmamızı önermektedir. Size gerçeklik olarak görünen, böyle algıladığınız her şeyin aslında inanılmaz derecede detaylı, somut ve maddesel görünümlü bir rüya olduğunu kendinize hatırlatın. Kendinizi rüyada gördüğünüz ve beş duyunuz aracılığıyla gelen tüm algıların aslında kendinizi içinde bulduğunuz, oldukça sembolik bir rüya halinin halüsinasyonları olduğunu fark etmek yönünde pratik yapın. Bu çalışma size hem oldukça eğlenceli bir meşguliyet sağlayacak, hem de dünyadaki somut, maddesel ve etkileşim içindeki var oluş halinizin anlamını çözmeye başlayacaktır. Hayatınızın direksiyonunun başına çok daha sık geçmenizi sağlayacaktır; çünkü şamanik ifadeyle, her zaman için hayal eden, düşleyen, rüya gören sizsiniz.

Bu egzersizi ne kadar sık yaparsanız, o denli güçlü bir hale gelirsiniz. Günlük aktivitelerinize, kaygılarınıza, değerlerinize ve hayatınızın daha geniş alanlarına yönelik olarak muazzam bir içgörü kazanırsınız. Daha önemlisi, öncesinde tökezlemenize yol açan pek çok şeye dair çözüm yolları görmeye başlarsınız. Sadece bakış açınızı değiştirmeniz, hayatınızdaki pek çok şeyin sizin yararınıza olacak şekilde değişmesi için yeterlidir.

 

 

 

 

 

Takip Edin

Paylaşmak Güzeldir

Content Protection by DMCA.com

Telif Hakkı 2020@ Z.Dilek Yılmaz.