Astroloji Güncel YazılarAstroloji Yazıları8 NİSAN KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI – KALBİNDEKİ CESARET İLE ÖLÇÜLECEKSİN

6 Nisan 2024by dilekyilmaz

2024 yılının en kuvvetli, en büyük Güneş Tutulmasını 8 Nisan Pazartesi günü saat 21.20’de, 19 derece Koç burcunda yaşayacağız. Önümüzdeki 6 aya yön verecek olan bu tutulma, öncü ve ateşli enerjilere sahip. Tutulma Meksika, başkanlık seçimine hazırlanan ve uluslar arası siyasete yön veren ABD ve Kanada’dan izlenebilecek. Türkiye’den izlenmeyecek.

Güneş tutulmaları birer yeni aydır ve yeni, BÜYÜK başlangıçlarla ilişkilidir.

Koç burcu, Zodyak’ın ilk burcudur. Öncü, aceleci, sabırsız, başlatan, liderlik eden, yol gösteren, yenilikçi, savaşçı ve girişimci bir ruhu vardır. İLK’leri, bireyselliği ve benliği temsil eder. Sağlıklı ego geliştirmek, başkalarının da yolunu açarak sivrilmek, CESARETLE sahne almak bu tutulmanın hassas paydalarındandır. Ortaya çıkmak isteyen şeyler patlak verecek olayları beklemektedir. Tutulmalar önemli kadersel olayları da başlatırlar. Etkisi 6 ay – 1yıldır.

Tutulmalar, yeni ve farklı  deneyim alanlarına açılan kozmik kapılardır. Tutulma dönemlerinde bir işe başlama ya da ayrılma, işinizde önemli bir vites değişikliği, şehir-ülke gibi yer değişimleri , yeni biriyle tanışma, evlenme ya da doğum-ölüm gibi önemli temalar başroldedir.

Liderlik ve cesaret enerjisi, bu tutulmada daha da vurgulanabilir ve kendinizi daha güçlü ve kararlı hissedebilirsiniz. Yeni projelere başlamak, fiziksel aktivitelere katılmak, yaşam enerjinizi arttıran işlere başlamak için bu tutulmanın enerjisinden faydalanabilirsiniz.

Tutulma MERKÜR RETROSU ile birleştiği için gaza basmadan önce 3 hafta kadar beklemek isabetli olacaktır. İlk 3 hafta büyük oynamayın.

Güneş tutulmasının ev sahibi Koç burcu, öncü ve hızlı yapısıyla, bazı haritalarda yeni deneyimlere, yeni işlere başlamak için gerekli olan itici gücü ve yakıtı verirken ,macera ve keşif isteği yüksek olacaktır. Bazı haritalarda ise gereksiz fazla risk alınmasına sebep olabilir; aşırıya kaçmadan harekete geçme zamanı.

Yaralı şifacı olarak bilinen Kiron, tutulma esnasında AY ve Güneş ile partil kavuşumda olacak.

KİRON, anahtar sembolüyle, bizi yaralayan temaların içinden geçerek, insanlara nasıl yardım edebileceğimizi, zayıflıklarımızdan öğrendiğimiz tecrübelerimizi nasıl faydalı hale getirebileceğimizi gösterir. BU tutulmada KOÇ TEMASINDA olan geçmişten gelen yaralar yeniden gündeme gelebilir ve şifalanarak yeniden başlangıç yapma şansınız olabilir. Kısacası hem yara, hem de şifa aynı anda gelebilir.

Kiron burada liderlik etme, yöneticilik yapma, gerektiği zaman agresyonunu ve girişimci ruhunu ortaya koyma ile ilgili geçmişten gelen yaralara işaret ediyor. Bu konuda yara, korku ya da yetersizlik duygunuz varsa,  bunun üzerine gitmeli ve aşmalısınız. Konfor alanından çıkma ve cesur adımlar atma vakti! Çanlar sizin için çalıyor!

Gökyüzündeki KOÇ atmosferinde, kırıcı ve yaralayıcı sözlere dikkat etmemiz gerekiyor.  Eğer söylenen sözler yaralanmamıza neden oluyorsa bunların bize neden acı verdiğine bakabiliriz. Baktığımızda gördüğümüz şey büyük ihtimalle çocukluk döneminden izler taşıyor olacaktır. Belki de kabuk tutmuş yaraların kabukları kalkacaktır;

Doğum haritasında Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak yerleşimi olanlar tutulmadan daha yoğun etki alacaklar. Medikal olarak baş boyun bölgesi, yüz, diş, çene, göz ile ilgili hassasiyetler artabilir. Baş ağrıları, migren, beyin ile ilgili  nörolojik hastalıklar görünür hale gelebilir.

Mars ve Satürn’ün Balık burcunda kavuşumu, uluslararası arenada sular, adalar ile ilgili sınırlar konusunda önümüzdeki 6 ayda savaş enerjisine de işaret ediyor.

Güzel başlangıçlara vesile olan bir tutulma dilerim.

Zeynep Dilek Yılmaz

6.4.2024

Takip Edin

Paylaşmak Güzeldir

Content Protection by DMCA.com

Telif Hakkı 2020@ Z.Dilek Yılmaz.